Van den Broeck test in windtunnel McLaren

Peterselieman

Jurgen van den Broeck is er alles aan gelegen om voor de Tour de France van 2011 nog beter beslagen ten ijs te komen. De Belg eindigde in de afgelopen editie als vijfde en heeft om dit resultaat te verbeteren bij het Formule 1-team van McLaren aangeklopt om in de windtunnel te mogen testen.

"Alle stages en verkenningen liggen al vast. Ik ben een controlefreak. Voor mij moet alles gepland zijn, ik moet alles weten. In december heb ik al een map gekregen met de planning van de Tour tot in de kleinste details. Ik weet alleen nog niet hoe de wind zal staan," zei de Belg in de Gazet van Antwerpen.

"Iedereen, ook ikzelf, verwacht weer een plaats in de top-vijf. Waar ik nog kan verbeteren? Alles kan beter. Zo ga ik eind januari naar de windtunnel van het F1-team van McLaren. Ik wil dat mijn tijdritten weer op niveau zijn, want dat zijn ze nu niet. Ik wil profiteren van de kennis in de F1."

"Ik heb de voorbije jaren te veel aan het klimwerk gewerkt, maar ook dat kan nog beter. Als de besten gaan, moet ik nog passen. Dat heeft vooral met kracht te maken," zei de Omega Pharma-Lotto-renner die in de komende editie van de Ronde van Frankrijk onder meer weer veel concurrentie van Andy Schleck en Robert Gesink kan verwachten.