Robben: "Grootste overwinning in carrière"

Peterselieman

Arjen Robben is bij Bayern München. De 'nieuwe' aanvaller heeft zich in Qatar aangesloten bij het trainingskamp van het Duitse team. Naar eigen zeggen is de terugkeer gekomen na een lange, zware periode waarin zijn hamstring moest herstellen.

"Ik denk dat dit de grootste overwinning in m’n carrière is. Als ik zie waar ik nu sta kan ik alleen maar heel tevreden en trots zijn dat ik het gehaald heb. Ik heb keihard gewerkt om weer terug te komen en dat is gelukt," zei Robben tegen NUsport. De aanvaller speelde op 11 juli in de WK-finale tegen Spanje zijn laatste wedstrijd.

Dat de blessure carrièrebedreigend is geweest doet Robben af als een fabeltje. "Daar is nooit sprake van geweest. Het is wel een hele zware tijd geweest. Maar op dit moment sta ik er weer, moet eerder afgeremd worden dan gestimuleerd. Gelukkig maar," zei de aanvaller die het zwaar heeft gehad. "Met name het moment dat je begin augustus de diagnose krijgt. ‘Dat kan niet’, denk je meteen. Maar het kon wel. Op dat moment voelde ik niks, dat komt later pas."

"Het heeft even geduurd voordat ik het accepteerde. Onmacht speelt daarbij een rol. Het kon er bij mij niet in dat ik geblesseerd was. Toch was het zo. Ik heb alle scans gezien, alleen heb ik natuurlijk geen medische achtergrond. De medici hebben het me uitgelegd en daar moet je op vertrouwen. Maar voordat je dat accepteert, ben je een tijdje verder."

Hij zegt in ieder geval geen spijt te hebben dat hij ondanks de blessure mee heeft gedaan aan het WK in Zuid-Afrika. "Nee, nooit. Met de wetenschap van nu praat je misschien anders, maar dat is achteraf. Een WK wil elke voetballer spelen. Ik wilde de garantie hebben dat ik een WK kon spelen en die heb ik gekregen. Dat was een garantie zonder mitsen en maren."

Robben hoopt dat de KNVB en Bayern hun conflict over de blessure van hem snel bij gaan leggen. "Anders blijft het maar dooretteren. Er is gelukkig nog steeds contact tussen beide partijen. Zelf kan ik er niks aan doen, mijn prioriteit is voetballen. Maar zolang de zaak nog voortduurt, blijft men erop terugkomen. Ik kijk nu liever even vooruit."