Alec Baldwin overweegt politieke carrière

Redactie

Alec Baldwin denkt erover om zijn acteercarrière in te ruilen voor een politieke loopbaan. Hoewel een afscheid van de film- en televisiewereld de 52-jarige acteur 'extreem pijnlijk' lijkt, is hij zeer geïnteresseerd in een carrièreswitch.

"Ik vind dat de gewone man zich ook verkiesbaar moet kunnen stellen", zegt Baldwin in een interview in het CNN-programma Parker Spitzer. "We hebben mensen van Yale en Harvard, maar de problemen zijn nog steeds niet opgelost. We hebben mensen nodig die niet uit het oog verliezen wat de middenklasse nodig heeft."

Baldwin zegt te zijn benaderd voor diverse posities in de politiek. Als hij toezegt betekent dat echter dat hij zijn geliefde New York moet verlaten en zijn acteerwerk moet opzeggen. "Soms twijfel ik, want dit achterlaten zou extreem pijnlijk zijn."

Het is niet de eerste keer dat Baldwin, bekend van onder meer de tv-serie 30 Rock, overweegt een nieuwe carrière te beginnen. In 2008 mijmerde hij ook al over de politiek. Een jaar later zei hij graag weer de schoolbanken in te willen. Wat hij precies wilde studeren, wist hij toen nog niet.


Alec Baldwin overweegt politieke carrière (Foto: Novum)