Liuzzi: "Ik rij in de Formule 1 in 2011"

Peterselieman

Vitantonio Liuzzi zal naar eigen zeggen ook komend Formule 1-seizoen voor Force India rijden. De Italiaan heeft nog een doorlopend contract bij de Indiase renstal en gaat er vanuit dat dit gerespecteerd wordt, ondanks de hevige geruchten dat Paul di Resta achter Adrian Sutil de tweede rijder wordt en Nico Hülkenberg de derde coureur.

"Mijn situatie is helder. Force India heeft me niets verteld over wijzigingen die op komst zijn en voor mij tellen de woorden van het team," zei Liuzzi tegen 422race.com. De Italiaan ontkent dat hem geld geboden is om onder het contract uit te komen of dat er een zitje in het DTM beloofd is. "Mij is niets aangeboden. Nogmaals, ik spreek helemaal niet over deze onderwerpen met het team."

"Voor mij is de situatie nog steeds zoals die altijd is geweest: ik rijd ook komend seizoen voor Force India. Ik heb duidelijke afspraken gemaakt met mijn werkgever en als die niet worden nagekomen, is bekend wat daar voor de andere partij tegenover staat." Toch maakt Liuzzi zich wel wat ongerust. "Tot februari kan er nog van alles gebeuren, zeker in de Formule 1. Ik kijk nergens meer van op. Daarom blijf ik er maar rustig onder. Mij is tot nu toe in ieder geval geen alternatief aangeboden door Force India, zoveel is zeker."