Vijftien tips na uitzending over 'Tattoo killers'

Redactie

Het Openbaar Ministerie heeft vijftien tips binnengekregen over de gewelddadige moord op Onno Kuut en over de bende die bekendstaat als de 'Tattoo killers'. De tips kwamen binnen naar aanleiding van een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht. Over de aard van de tips kan een woordvoerder van het landelijk parket niets zeggen, omdat ze nog worden onderzocht.

Het OM loofde eind vorig jaar beloningen uit van 20.000 en 30.000 euro voor informatie die leidt naar de oplossing van de moord. De politie zoekt ook meer informatie over de verblijfplaats van de voortvluchtige Evert Sijahailatua en over andere liquidaties die mogelijk verband houden met de moord op Kuut.

Het gaat om de moord op de 34-jarige August Adjoeba die in 2008 voor zijn flat in Amsterdam werd doodgeschoten en de moord op twee mannen die in februari 2009 werden gevonden bij een pannenkoekenhuis langs de A4 ter hoogte van Leiderdorp. Kuut was een bekende van Yassin Chakor die met Boneka Belserang werd doodgeschoten bij het pannenkoekenhuis.

Het levenloze lichaam van de 30-jarige Kuut werd in maart 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Hij behoorde mogelijk tot de bende die bekendstaat als de 'Tattoo killers'. Hij bleek dezelfde Chinese tekens op zijn rug getatoeëerd te hebben als de vier mannen die vastzitten voor een poging tot liquidatie op drugshandelaar Marlon Dalfour in Amsterdam in 2009.

Sijahailatua, de vijfde verdachte van deze liquidatiepoging, is nog voortvluchtig. De recherche vermoedt dat hij zich mogelijk in België bevindt of heeft bevonden. Hij staat op de nationale opsporingslijst.