Onzekere toekomst Delta Tour Zeeland

Sjors (Sj0rSz)

Het voortbestaan van de Delta Tour Zeeland staat op losse schroeven. De hoofdsponsor van het driedaagse wielerevenement, energiebedrijf Delta, heeft namelijk aangegeven te stoppen.

Het wegvallen van Delta is volgens voorzitter David Luteijn geen verrassing. "We wisten dat dit eraan zat te komen, want de contacten met Delta zijn helder en duidelijk. Dat neemt niet weg dat het natuurlijk heel jammer is. Maar we hebben ook nog veel andere sponsoren die wel door willen. Ik denk dan ook dat het evenement, in welke vorm dan ook, zal blijven bestaan."

Voor de editie van 2011 wist Delta Tour Zeeland al drie ProTour-ploegen te strikken, namelijk Vacansoleil, Rabobank en Team Garmin. Daarnaast wordt nog geprobeerd een vierde ploeg binnen te halen. Luteijn: "We zijn in gesprek met Lotto en Quick Step. Ik denk dat we één van die twee nog kunnen verwachten."

Uiteindelijk zullen zestien formaties aan de Delta Tour Zeeland gaan deelnemen. Tot dit gezelschap behoren ook de Pro-continentale ploegen Skil-Shimano, Landbouwkrediet en Europcar.