Meeuwis kan kiezen uit drie Eredivisieclubs

Sjors (Sj0rSz)

Marcel Meeuwis mag vertrekken bij Borussia Mönchengladbach. Volgens De Telegraaf zijn meerdere clubs geïnteresseerd in de diensten van de speler.

VVV-Venlo, Willem II en NAC Breda willen de 30-jarige middenvelder op huurbasis terughalen naar de Eredivisie. Voor zijn transfer naar de Bundesliga speelde Meeuwis drie jaar bij Roda JC. Daarvoor stond hij al onder contract bij de Tilburgers en de Venlonaren. Vanuit Duitsland is er nu interesse van Alemannia Aachen, dat op het tweede profniveau acteert.

Meeuwis kreeg vorig jaar in zijn eerste seizoen nog regelmatig speelminuten bij Borussia Mönchengladbach. Trainer Michael Frontzeck geeft tegenwoordig echter de voorkeur aan Michael Bradley (ex-sc Heerenveen) en Thorben Marx. In november sprak de speler al zijn teleurstelling uit over het 'verschil van inzicht' dat hij met de coach heeft.

Borussia Mönchengaldbach, vorig seizoen nog twaalfde in de Bundesliga, kent een moeizaam seizoen. Met slechts tien punten uit zeventien duels bungelt de club nu onderaan op de ranglijst. Met 47 tegentreffers heeft het team van Frontzeck met afstand de meest gepasseerde verdediging van de Bundesliga.