Ferrari zet Dyer op straat

Peterselieman

De tactische blunder die Fernando Alonso in Abu Dhabi de wereldtitel in de Formule 1 kostte heeft alsnog een slachtoffer geëist. De Italiaanse renstal heeft hoofdengineer Chris Dyer, die verantwoordelijk was voor de blunder die Sebastian Vettel de titel opleverde, de laan uitgestuurd.

Alonso werd door Ferrari een ronde na Mark Webber binnengehaald voor de pitstop en kwam mede hierdoor klem te zitten achter de al gestopte Renault van Vitaly Petrov. De Rus hield beide kemphanen achter zich en eindigde op een voor hem goede zesde plaats. Vettel won de race en pakte zo alsnog de wereldtitel.

Teambaas Stefano Domenicali maakte bekend overwogen te hebben zijn positie ter discussie te stellen, maar zag hier van af. Hiermee leek de kous af, maar de renstal uit Maranello besloot Dyer alsnog te slachtofferen.

De rol van Dyer wordt vanaf dit seizoen op een andere manier ingevuld. De vorig jaar van McLaren overgekomen Pat Fry zal de hoofdengineer op de circuits worden, terwijl nieuwkomer Neil Martin het hoofd van de ontwikkelingsafdeling zal worden.