Receptie Feyenoord in teken Coen Moulijn

Niels (DerMeister)

De nieuwjaarsreceptie van Feyenoord stond dinsdag volledig in het teken van het overlijden van clubicoon Coen Moulijn. Hij overleed in de nacht van maandag op dinsdag op 73-jarige leeftijd, nadat hij op oudjaarsavond getroffen werd door een herseninfarct.

"Ik sta hier met hele gemengde gevoelens", zei algemeen directeur Eric Gudde. "Je wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar, maar moet ze tegelijkertijd condoleren. Eigenlijk wist niemand goed wat hij moest zeggen."

Ook Leo Beenhakker had weinig zin om over de toekomst of de financiële situatie van Feyenoord te praten. "Iedereen is met zijn gedachten bij Coen. Als jongen heb ik hem zien voetballen en later heb ik hem ook als mens leren kennen." De technisch directeur heeft louter lovende woorden voor Moulijn. "Hij heeft veel prijzen gewonnen en was enorm geliefd bij het publiek. Dat maakte hem een uniek iemand binnen de club."

Bij de spelersgroep was het nieuws eveneens hard aangekomen. "Niet iedereen kende hem even goed", zei aanvoerder Ron Vlaar. "Maar ik heb het geluk gehad dat ik hem vaak heb mogen ontmoeten." De selectie bracht dinsdagmiddag voor de Kuip een eerbetoon bij het standbeeld van de clubicoon. "Dat was echt een kippenvelmoment. Het is voor ons en de supporters een raar gevoel. Coen heeft heel veel voor deze club betekend."


(Foto: Novum)