Oud-speler St. Pauli bekent omkoping

Peterselieman

Een oud-speler van de Duitse voetbalclub St. Pauli heeft toegegeven dat hij meer dan 100.000 euro heeft gekregen om de uitslagen van vijf wedstrijden te beïnvloeden. Volgens het blad Stern is een Nederlander de spil in de affaire die morgen in een reportage uit de doeken wordt gedaan.

Aanvaller René Schnitzler zegt in de seizoenen 2007/2008 en 2008/2009 van een Paul geld te hebben ontvangen om wedstrijden te beïnvloeden, maar uiteindelijk niet meegewerkt te hebben. Volgens Stern gaat het om Paul R. die op de betreffende duels bij Aziatische wedkantoren veel geld heeft ingezet. R. zou ook banden hebben met een eerder uitgekomen omkoopschandaal.

Het waren vijf wedstrijden uit de Tweede Bundesliga, waarvan er één gewonnen werd, één gelijk en de andere drie werden verloren. Bij twee wedstrijden werd Schnitzler helemaal niet opgesteld en bij slechts één duel speelde hij de volledige 90 minuten. De spits geeft toe verslaafd te zijn aan het gokken. "Vanaf mijn achttiende is er vrijwel geen dag geweest dat ik niet gegokt heb."

St. Pauli is geschokt door de onthulling. "Maar verbaasd zijn we niet. We wisten dat hij (Schnitzler, red.) problemen had, we wilden hem helpen maar dat wilde hij niet."