OM looft beloningen uit voor tip 'Tattoo killers'

Redactie

Justitie looft een beloning uit voor de tip die leidt tot de oplossing van de gewelddadige moord op Onno Kuut. Het levenloze lichaam van de 30-jarige Kuut werd in 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Hij behoorde mogelijk tot de bende die bekendstaat als de 'Tattoo killers'.

De politie is ook op zoek naar meer informatie over andere liquidaties die mogelijk verband houden met de moord op Kuut. Het gaat om de moord op de 34-jarige August Adjoeba die in 2008 voor zijn flat in Amsterdam werd doodgeschoten. Ook wil de politie meer duidelijkheid over twee vermoorde mannen die in februari 2009 werden gevonden bij een pannenkoekenhuis langs de A4 ter hoogte van Leiderdorp.

Het Openbaar Ministerie heeft beloningen van 20.000 en 30.000 euro uitgeloofd voor informatie die leidt tot de oplossing van de liquidaties. Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de moord op Kuut.

Het lichaam van Kuut werd anderhalve maand na de moorden bij het pannenkoekenhuis gevonden. Hij behoorde mogelijk tot de Tattoo killers-bende. Kuut bleek namelijk dezelfde Chinese tekens op zijn rug getatoeëerd te hebben als de vier mannen die vastzitten voor een poging tot liquidatie op drugshandelaar Marlon Dalfour in Amsterdam in 2009.

Een vijfde verdachte van deze liquidatiepoging is Evert Sijahailatua, die op de nationale opsporingslijst staat. De recherche heeft het onderzoek naar zijn verblijfplaats inmiddels uitgebreid naar België, omdat hij daar mogelijk verblijft of heeft verbleven.


OM looft beloningen uit voor tip 'Tattoo killers' (Foto: Novum)