Makers Flight Control en Puzzle Quest werken samen

Redactie

De Australische makers van het iPhone-spel Flight Control en het puzzelavontuur Puzzle Quest: Challenge of the Warlords gaan samenwerken. Firemint, het bedrijf achter Flight Control, heeft namelijk Infinite Interactive overgenomen. Alle werknemers van Infinite Interactive verhuizen naar het kantoor van Firemint in Melbourne. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

"Door de samenwerking kunnen we verder werken aan enkele leuke concepten. Wij kunnen ons weer helemaal richten op het ontwerpen van spellen", laat een woordvoerder van Infinite Interactive weten. Puzzle Quest was vier jaar geleden een reddende engel voor het bedrijf dat toen wel een financieel steuntje in de rug kon gebruiken.

Het puzzelspel werd geroemd om de wijze waarop het puzzelelementen combineerde met een rollenspel. In 2009 scoorde Firemint zijn eerste grote hits op de iPhone met het tactische spel Flight Control en de racegame Real Racing. Vorig jaar januari maakte Firemint bekend twee miljoen exemplaren te hebben verkocht van Flight Control voor de iPhone. Sinds die tijd is het tactische vliegspel ook uitgegeven voor de iPad en de Playstation 3. De werknemers van Infinite Interactive blijven werken aan een onaangekondigd spel.