Afellay: "Ik begrijp dit team met de dag beter"

Jeffrey

Aan de vooravond van het debuut van Ibrahim Afellay bij FC Barcelona kijkt de voormalig PSV'er terug op zijn eerste periode. Dinsdagavond in het bekerduel tegen Athletic de Bilbao kan Afellay zijn eerste speelminuten krijgen. Eerder was de middenvelder niet speelgerechtigd.

"Iedereen is hier erg behulpzaam", vertelt Afellay aan het Catalaanse dagblad Sport. "De meeste spelers spreken geen Engels, maar wel de taal van het voetbal. Neem bijvoorbeeld Andrés Iniesta, hij is een van de beste voetballers van de wereld, maar ook een heel aardig iemand."

Afellay is naast de aardigheid van de spelers ook onder de indruk van het niveau op de trainingen. "Het baltempo is hier enorm hoog. De handelingssnelheid van de spelers is optimaal."

"Iedere dag gaat het iets beter", vervolgt Afellay. "Trainer Josep Guardiola helpt me waar mogelijk en zit er kort op. Hij vertelt me wanneer druk te zetten en wanneer in te zakken. Ik begrijp dit team met de dag beter."

Een voorkeur voor een bepaalde positie heeft Afellay niet. "De coach weet dat ik op verscheidene posities uit de voeten kan. Het maakt me niet uit waar; als ik maar speel."