Child's Play 2010 haalt ruim 2 miljoen op

Yaron Elmaliah (Noray)

Child's Play, het goede doel dat speelgoed en games schenkt aan kinderen in ziekenhuizen, heeft in 2010 zo'n slordige $2,3 miljoen opgehaald. Dit brengt het totaalbedrag dat Child's Play sinds 2003 heeft opgehaald naar 9 miljoen dollar. Dit bedrag is opgehaald met donaties, veilingen en steun van ontwikkelaars en de community.

De recente Humble Indie Bundle heeft alleen al voor $300,000 gezorgd. Microsoft en Epic Games hebben ook de handen ineen geslagen om bij te dragen aan Child's Play, door middel van de "Fate of Carmine" campagne. Door een avatar t-shirt te kopen met de tekst "Save Carmine" of "Carmine must die!" erop konden spelers het lot van Carmine in Gears of War 3 bepalen. De opbrengst hiervan ging naar Child's Play.

Child's Play is in 2003 opgezet door Mike Krahulik en Jerry Holkins van de webstrip Penny Arcade als reactie op de negativiteit van toenmalig advocaat Jack Thompson jegens gamers. Thompson werd "disbarred" (zijn advocatenstatus ontnomen) en Child's Play zet elk jaar een nieuw recordbedrag neer.