'Belgische nonnen misbruikten jongetje'

masja2010

Een man uit het Belgische Brugge beticht twee nonnen van tehuis Stella Maris van misbruik. De vijftiger zou in de jaren zestig van zijn vijfde tot aan zijn zevende jaar seksuele handelingen hebben moeten verrichten bij de zusters.

Hij werd naar eigen zeggen gedwongen bij de vrouwen te blijven slapen, orale seks te hebben en borsten en vagina's te betasten. Ook andere jongens zouden zijn misbruikt door de nonnen. De man komt naar buiten met zijn verhaal, omdat hij verbaasd is dat de verhalen over seksueel misbruik alleen over priesters gaan. Het openbaar ministerie van Kortrijk onderzoekt de zaak.

De man zou misbruikt zijn door zusters die hij Germaine en Cécile noemt. Die laatste zou heel gemeen zijn geweest. "Zij was veel imposanter, minder lief ook. Ik moest op haar bed gaan zitten. Zij deed haar nachtjapon uit en stond volledig naakt in de kamer of droeg van die ouderwetse nylonkousen. Ze had enorm veel schaamhaar en drukte me tegen zich aan. Daar kreeg ik een grote afkeer van", wordt de man geciteerd in De Standaard. Sindsdien heeft hij een hekel aan schaamhaar en nylonkousen.

De huidige raad van bestuur van Stella Maris claimt pas sinds vorige week op de hoogte te zijn gebracht door het misbruik. Ouders en kinderen die soortgelijke dingen hebben meegemaakt worden door Stella Maris opgeroepen zich te melden.