[NHL] Uitslag Winter Classic 2011

Denny (nyny83)

Op nieuwjaarsdag werd in de NHL voor de vierde keer de Winter Classic afgewerkt. Dit keer namen de Pittsburgh Penguins het voor ruim 68.000 toeschouwers op Heinz Field, het thuisstadion van NFL-team Pittsburgh Steelers, op tegen de Washington Capitals. De Capitals trokken aan het langste eind en wonnen de wedstrijd met 3-1.

In de eerste periode werd niet gescoord, mede doordat beide teams moesten wennen aan het natte ijs waar de puck stroef overheen ging. Wel werd er veel op doel geschoten: in totaal 28 schoten op doel waarvan zestien voor de Penguins.

De Penguins kwamen in de tweede periode op voorsprong door een goal van Evgeni Malkin. Goalie Marc-Andre Fleury pikte daarbij een zeldzame assist op. Toch gingen de Capitals met een voorsprong rusten. Zij werden steeds sterker en drukten de Penguins naar achteren. Dit resulteerde in twee goals. Mike Knuble scoorde een rommelgoal, en even later verraste Eric Fehr met een snel schot goalie Fleury.

In de derde periode wisten de Penguins de Capitals tot slechts vier schoten op doel te houden, maar die waren voldoende om de voorsprong via wederom Fehr uit te breiden naar 3-1. De Penguins waren niet bij machte om uitgespeelde kansen te creëren en leken zelfs op een 4-1 achterstand te komen. De goal werd echter afgekeurd omdat Alexander Ovechkin goalie Fleury achter het doel raakte waardoor deze niet op tijd terug was.