Schoenaker: "Feyenoord komt terug, Ajax kampioen"

Olga Kroeders

Dick Schoenaker denkt dat het goed gaat komen met Feyenoord. De oud-Ajacied, die onlangs toetrad tot de ledenraad van de Amsterdammers, denkt ook dat Ajax nog kampioen gaat worden.

In gesprek met OnsOranje blikt Schoenaker vooruit op de tweede seizoenshelft. Hem werd onder meer gevraagd wie kampioen wordt. "Uiteraard móet ik Ajax zeggen. Het komt wel goed met onze club", aldus de oud-international. "Zes punten achterstand is te overzien. PSV heeft z'n beste speler verkocht, dus het is afwachten hoe ze het gaan doen zonder Ibrahim Afellay."

Feyenoord, de eerste tegenstander van Ajax na de winterstop, staat er zo slecht nog niet voor denkt Schoenaker. "Ik heb er veel vertrouwen in. Ja hoor, ook als Ajacied gun ik Feyenoord het beste. De oud-spelers en clubmensen gaan heel goed om met de Feyenoorders."

"Er komt nog een hele tweede seizoenhelft aan en Feyenoord weet zich gesteund door een fantastisch legioen. Vooral thuis halen ze de punten wel, dat zag je bijvoorbeeld tegen ADO Den Haag", besloot hij.