Taliban: Ontvoerde Fransen nog altijd bij ons

Steven (raistlin6)

Frankrijk heeft 'niets gedaan' om twee Franse journalisten die meer dan een jaar geleden door de Taliban werden ontvoerd vrij te krijgen. Dat heeft een woordvoerder van de Afghaanse opstandelingengroep zaterdag gezegd.

Journalisten Hervé Ghesquiere en Stephane Taponier werden in december 2009 samen met hun gidsen ontvoerd in een gebied ten noordwesten van Kabul. De twee zijn vastgelegd op een video die door de Taliban werd opgenomen.

Volgens woordvoerder Mujahid worden de twee journalisten nog steeds vastgehouden door de opstandelingen en heeft de Franse regering nog niet gereageerd op hun eisen. "Dat is waarom ze momenteel bij ons zijn", zei hij. "Het is duidelijk dat de Franse regering nog niets heeft gedaan om hun twee burgers vrij te krijgen."

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken liet in een reactie weten alles in het werk te stellen om de twee vrij te krijgen. "Er zijn een jaar lang onophoudelijk gesprekken gevoerd om onze medeburgers veilig terug te brengen naar hun gezinnen."