Brawn denkt nog niet aan stoppen

Peterselieman

Mercedes Grand Prix-teambaas Ross Brawn denkt voorlopig nog niet aan stoppen. De Brit wil pas een stap opzij doen als zijn team weer succesvol is in de Formule 1. Dit jaar werd het team vierde in het constructeurskampioenschap, achter Red Bull, McLaren en Ferrari.

"Ik ga zeker niet weg voordat het team succes boekt," zei de Brit tegen Auto Motor und Sport. Voor volgend jaar houdt hij alvast een slag om de arm. "Het is een voordeel dat we vroeg zijn begonnen met de ontwikkeling van de nieuwe auto. Maar het betekent niet dat we zomaar Red Bull, McLaren en Ferrari kunnen verslaan."

In 2009 wist Brawn het Honda-team te redden en onder zijn eigen naam kampioen te worden in de Formule 1. Een dergelijke grote sprong zit er nu niet meer in. "De omstandigheden zijn anders. Op de fabriek in Brackley werkten toen nog 750 mensen, plus een paar honderd in Japan. Nu moeten we het met veel minder personeel doen. Desondanks geloof ik in de kwaliteit van onze auto voor volgend seizoen."

De Brit verwacht in ieder geval een veel betere Michael Schumacher. "Afgelopen seizoen miste hij een 'klik' met de banden. Als de Pirelli-banden hem beter liggen, kan dat veel schelen. Zijn stuurmanskunsten en race-inzicht zijn nog altijd van hoog niveau."