Haatmails voor advocaten Robert Mikelsons

Thom Puiman (Juicyhil)

Het advocatenkantoor Anker en Anker dat hoofdverdachte in de Amsterdamse kindermisbruikzaak Robert Mikelsons verdedigt heeft de afgelopen dagen veel haatmails en boze telefoontjes binnengekregen. Dat meldt een medewerker van het advocatenkantoor vrijdag.

Hoeveel boze mails en telefoontjes zijn binnengekomen, kan de medewerker niet zeggen. "Het zijn er heel veel. We zijn opgehouden met tellen." De berichten zijn volgens hem afkomstig van verschillende afzenders. Om wat voor verwensingen het gaat, wil hij niet vertellen. "Ik ga geen olie op het vuur gooien."

Het advocatenkantoor krijgt volgens de medewerker wel vaker dit soort mails en telefoontjes. "Maar in dit geval is het heel extreem." De medewerker zegt de boze mails en telefoontjes wel te begrijpen. "Het zijn allemaal emoties. Zoiets is vaak eenmalig. Als mensen hun woede eenmaal kwijt zijn, houdt het wel op."

Of Anker en Anker aangifte gaat doen, weet de medewerker nog niet. "We gaan het er volgende week over hebben, maar ik verwacht het niet. Als je in een glazen huis woont, moet je niet met stenen gaan gooien."

Het advocatenkantoor maakte vorige week bekend Robert M. te gaan verdedigen. De mails en telefoontjes zullen het kantoor niet op andere gedachten brengen. "We hebben een weloverwogen beslissing gemaakt en het kan niet zo zijn dat we ons beleid gaan wijzigen op grond van zoiets."

De 27-jarige Mikelsons wordt verdacht van ernstige zedenmisdrijven met tientallen kinderen op twee Amsterdamse kinderdagverblijven.