Kerstprijsvraag 2010: Dag 8

koei

 kpv

De kerstprijsvraag van 2010 is alweer bijna ten einde. Gedurende acht dagen lang, van 25 december tot en met 1 januari, verschijnen er dagelijks acht vragen, twee plaatjes en een opdracht op FOK!games. Door het beantwoorden van deze vragen, het raden van de plaatjes en het maken van de opdracht kun je punten verdienen die vervolgens ingezet kunnen worden op games of goodies naar keuze in een veiling. Meer informatie over de prijsvraag en de regels kun je hier vinden. Het maakt niet uit hoeveel vragen je goed hebt of hoeveel dagen je mee doet, ook door slechts één dag mee te doen kun je al een game naar keuze winnen! Vandaag is de laatste dag dat er nieuwe vragen verschijnen, maar tot en met zondag kun je nog wel alle vragen beantwoorden en alle opdrachten insturen.

De vragen:
1. De maker van welk spel verdient naar eigen zeggen meer dan een kwart miljoen euro per dag?
2. Van welke user was de fipo welke extreem vaak gequote werd?
3. Hoe noemde 'internet' deze WoW-fan die Blizzard met de mond vol tanden liet staan.
4. Waardoor vergaat de wereld volgens Morthill?
5. In welk spel kan je een achievement krijgen voor het slapen met je partner?
6. Welke uitgever nam dit jaar een release datum wel erg serieus door deze voor altijd in een steen te graveren?
7. Wie gebruikte een game om te oefenen voor het echte werk?
8. Hoeveel medewerkers werken voor dezelfde studio waar John, de stem van Duke Nukem, zijn stem aan verleent?

De afbeeldingen:
9. Welk game-karakter zien we hier?

 7days

10. Van welke publisher/developer/game is dit logo?

 knightrider

De opdracht:
Aangezien jullie waarschijnlijk al genoeg tijd kwijt zijn aan het afmaken van alle vorige opdrachten en het wegslapen van je kater hebben we voor vandaag een hele simpele opdracht die je van eerdere jaren nog wel zou moeten kennen. Maak een foto van een willekeurig iets dat je aan gamen, games of een specifieke game doet denken. Mocht het niet meteen duidelijk zijn dan mag je een toelichting in je e-mail zetten.

Sla je creatie op als een .jpg of .png bestand met een maximale breedte van 500 pixels en e-mail de opdracht naar fokgames@gmail.com met als onderwerp "kerstprijsvraag 2010 1-1 username" waarbij je username uiteraard vervangt door je eigen username.

Je kunt de vragen hier beantwoorden. Je kunt elke vraag los beantwoorden en vragen die je niet weet dus (voorlopig) overslaan. Alle vragen kunnen beantwoord worden tot en met 2 januari 23:59 uur.