Reina denkt regelmatig terug aan WK-goal Iniesta

Jeffrey

Pepe Reina speelde geen minuut op het WK in Zuid-Afrika, maar toch kijkt hij tevreden terug op het toernooi. "Ik denk nog vaak terug aan het winnende doelpunt van Andrés Iniesta", vertelt de doelman van Liverpool op de website van de FIFA.

"We vierden het doelpunt bij de cornervlag. Ik moet meteen lachen als ik foto's daarvan terugzie. Dat zijn dingen die je nooit vergeet. Ik ben trots dat ik daar deel van uitmaakte."

Reina was in Zuid-Afrika de tweede doelman achter Iker Casillas. De 28-jarige Spanjaard beseft dat zijn land vanaf nu de te kloppen ploeg is. "Tegenstanders zullen nog meer gemotiveerd zijn dan anders. Er wordt ineens meer van ons gevraagd. Wij spelen de komende vier jaar echter met een kampioenslogo op ons shirt, en dat is voor ons het enige dat telt."

Bij zijn club hoopt Reina binnenkort ook weer mee te doen om de prijzen. Liverpool staat momenteel slechts twaalfde in de Premier League, al heeft het nog wel twee duels tegoed. "Volgend seizoen willen we meedoen om de titel", aldus Reina.