Terugkerende Robben tempert verwachtingen

Olga Kroeders

De fans en de technische staf van Bayern München kijken reikhalzend uit naar de terugkeer van Arjen Robben. De watervlugge voetballer uit Bedum tempert de euforie.

Door een hardnekkige blessure kwam Arjen Robben nog niet in actie in de eerste helft van het seizoen. Het was een aderlating voor Bayern München dat vorig jaar mede door vier doelpunten van Robben nog in de finale van de Champions League kwam.

In 2011 keert hij echter terug. Louis van Gaal laat hem waarschijnlijk in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar weer meespelen. Robben hoopt niet dat men verwacht dat hij wonderen kan verrichten bij de Duitse club, dat momenteel vijfde staat met een achterstand van veertien punten.

"Ik heb een halfjaar niet gespeeld", drukt de international de fans op het hart op de officiële website van Bayern. "Dan is het niet zo, dat automatisch alles weer goed gaat, als ik er weer bij ben."

Hoewel Robben zo snel mogelijk fit hoopt te worden, is hij nog niet in topvorm. Hij droomt van een mooi einde van het seizoen, maar wil niet te ver vooruit kijken. "Vandaag is vandaag, morgen is morgen", aldus de aanvaller. "Het is voor mij nu alleen van belang, weer deel uit te maken van het team."