RBC hoopt op dispensatie KNVB

Michel (methodmich)

RBC Roosendaal hoopt op medewerking van de KNVB bij de oplossing voor het plots ontstane trainersprobleem. Gisteren liet Fuat Çapa namelijk weten de Brabanders per direct te verlaten voor het Turkse Kasimpasa. RBC wil graag dat Eric Hellemons en Peter van Vossen het seizoen afmaken, al mist het duo de benodigde papieren.

In eerste instantie wilde RBC al door met Hellemons en Van Vossen, toen beoogd trainer Sandor Popovics in de zomer al spoedig vertrok. De KNVB stond dit niet toe, waarna de club Çapa aanstelde. Hellemons rondt in mei 2011 volgens plan zijn cursus Coach Betaald Voetbal af en heeft dan dus wel het vereiste diploma. Het is al zeker dat hij vanaf komend seizoen de trainer van RBC is.

Technisch directeur Jeffrey Kooistra hoopt nu dat de KNVB begrip heeft voor de situatie. "Ik ga dit weekend vóór het trainingskamp naar Antalya het plan dat ik heb meedelen aan de mensen binnen de groep. De enige mogelijkheden zijn het aanstellen van een derde partij met de juiste papieren, of dispensatie aanvragen voor Hellemons. Hoe reëel die optie is? Ook Ton Du Chatinier heeft bij FC Utrecht heel lang met dispensatie op de bank gezeten," zegt Kooistra hierover. Doorgaans geeft de KNVB in een dergelijke situatie twee maanden dispensatie. In het geval van RBC zit de competitie er dan al bijna op.