Organisaties nemen afstand van Cohen

Steven (raistlin6)

Een aantal organisaties, waarvan Job Cohen (PvdA) had gemeld dat ze meededen aan de demonstratie 16 januari tegen het rechtse kabinet, heeft te kennen gegeven niet aanwezig te zullen zijn. Sommige organisaties zijn wel aanwezig, maar willen niet bij de organisatie betrokken zijn of genoemd worden.

ChristenUnie (CU) leider André Rouvoet meldde 'zich niet te willen laten inlijven door het linkse blok'. Rouvoet neemt hiermee dus afstand van de demonstratie. De CU zou al niet aanwezig zijn, omdat de demonstratie op zondag plaatsheeft, maar wil nu dus ook niet als ondersteunende organisatie genoemd worden.

D66-leider Pechtold heeft aangegeven wel een afgevaardigde te sturen, maar meer om te kijken wat de PvdA zoal te melden heeft. Cohen zei dat D66 meedoet met de demonstratie, maar dit blijkt dus niet het geval.

Volgens de FNV klopt het ook niet helemaal wat Cohen beweerde. Zij geven aan nog niets te hebben toegezegd en moeten er zelfs nog over vergaderen. Deze vergadering zal op 10 januari zijn.

De ouderenbond ANBO noemt het hele gebeuren 'een beetje pijnlijk'. Zij geven aan niets met de demonstratie te maken te willen hebben. "Wij hebben nooit iets toegezegd. Wij zijn een neutrale organisatie. We willen niet als een linkse organisatie worden neergezet tegen rechts Nederland."

Er blijft nog wel een aantal organisaties die wel meedoen met de demonstratie over. Uiteraard geldt dit voor de PvdA, maar ook de SP, GroenLinks en ontwikkelingshulporganisaties zullen van de partij zijn.