Van der Vaart: "Nederlands totaalvoetbal in Tottenham"

Niels (DerMeister)

Rafael van der Vaart blinkt wekelijks uit bij zijn ploeg Tottenham Hotspur. Onze landgenoot is van mening dat de Londense club een grote stap voorwaarts heeft gezet wegens het spelen van het Nederlandse totaalvoetbal.

Van der Vaart vertelde tegenover Sky Sports dat de fans houden van het vernieuwde spel van de Spurs: "Ik denk dat het spel van Tottenham bij veel supporters in de smaak valt omdat we een Nederlandse spelopvatting hanteren. In Nederland mag iedereen dan ook graag naar ons kijken."

"We hebben nog veel werk te verzetten, maar het is fantastisch onderdeel te zijn van dit team. We willen in de top-vier eindigen en ieder jaar in de Champions League spelen", aldus de international van Oranje.

Nadat trainer Harry Redknapp al over een mogelijk landskampioenschap sprak, denkt ook Van der Vaart dat Tottenham dit seizoen zich kan mengen in de Engelse titelstrijd: "Natuurlijk kunnen we de titel pakken", denkt de oud-Ajacied. "We hebben een grote selectie. Iedereen moet vechten voor een basisplaats."