Brand verwoest fabriekshal Tata Steel

Redactie

Een grote uitslaande brand heeft maandagavond een fabriekshal verwoest op het terrein van staalproducent Tata Steel in Velsen-Noord. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen, zo meldde de Veiligheidsregio Kennemerland. Wel mogen delen van het zwaar beschadigde gebouw als verloren worden beschouwd, meent de brandweer.

De brand brak aan het begin van de avond uit in een grote fabriekshal waar staal voor onder meer autofabrikanten wordt verwerkt. Omliggende fabriekshallen werden voor de zekerheid ontruimd en meerdere brandweerkorpsen uit de regio assisteerden om te voorkomen dat de brand oversloeg naar andere hallen. De brandweer had het vuur pas na middernacht onder controle. Om 01.15 uur werd het sein brand meester gegeven, al zal het nablussen volgens de brandweer nog wel even duren.

Bij de brand sloegen op sommige momenten de vlammen uit het dak en dit ging gepaard met veel rookontwikkeling. Er zijn daarbij kleine hoeveelheden gevaarlijke stoffen vrijgekomen, maar de concentraties daarvan waren zo klein dat dit geen gevaar opleverde voor de volksgezondheid. Uit voorzorg gaf de veiligheidsregio mensen in de omgeving het advies om ramen en deuren gesloten te houden, maar dit advies werd al snel weer ingetrokken.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Brand verwoest fabriekshal Tata Steel
Brand verwoest fabriekshal Tata Steel (Foto: ANP)