Minder kerstdrukte dan vorig jaar

Redactie

De tweede kerstdag heeft dit jaar voor minder drukte gezorgd dan vorig jaar. Op het drukste moment van de dag stond dit jaar in totaal ongeveer 115 kilometer file. Vorig jaar was dat nog ruim 150, laat de VerkeersInformatieDienst weten.

De piek werd rond 15.00 uur bereikt. De files worden vooral veroorzaakt door bezoekers van onder meer meubelboulevards. "Er is ook verkeer om bij de ouders of schoonouders op bezoek te gaan, maar dat komt vooral in de avond op gang", zegt een woordvoerder. "Wij verwachten niet dat dit voor drukte zorgt."

In de ochtend werd het verkeer verrast door gladheid. Tot het middaguur werden honderd ongelukken gemeld. De A1 werd tussen knooppunt Muiderberg en knooppunt Eemnes afgesloten voor een spoedreparatie aan het wegdek.

De afsluiting duurt tot 21.00 uur, maar de verwachting is dat de snelweg ook maandag nog dicht is. De afsluiting zorgde ook voor vertraging op de omleidingsroute via de A6 en de A27.

In de loop van de avond wordt nog steeds ijzel verwacht, vooral in het westen van het land. Ook maandagochtend kunnen de wegen nog glad zijn. Toch wordt dan vanwege de kerstvakantie een vrij rustige spits verwacht.