Pranjic: ''Ruiz had van Heerenveen kunnen zijn''

Olga Kroeders

Danijel Pranjic speelde vier seizoenen bij sc Heerenveen. In de Leeuwarder Courant zegt de Kroatische linkspoot dat Twente-sensatie Bryan Ruiz van Heerenveen had kunnen zijn.

Het zijn geen loze uitlatingen die Danijel Pranjic in de Leeuwarder Courant over zijn vorige werkgever sc Heerenveen doet. Volgens de Kroaat had Ruiz van Heerenveen kunnen zijn, koos Miralem Sulejmani puur voor het geld en had hijzelf in Heerenveen willen blijven en zo met de groep door kunnen groeien naar de top van de Eredivisie.

"Ik voelde dat we konden doorgroeien naar de top", aldus Pranjic. "Ik dacht: als ik blijf en er worden twee, drie sterke jongens gekocht, dan maken we de sprong."

"Hádden ze mijn aanbod geaccepteerd en hádden ze naar Sollied geluisterd toen hij Ruiz wilde halen, dan waren we voor de titel gegaan. Het geld is aan verkeerde spelers uitgegeven", besluit Pranjic.

Eerder liet Pranjic al weten dat Miralem Sulejmani de verkeerde keuze gemaakt heeft om Heerenveen in 2008 voor Ajax te verruilen. "Mikki had moeten luisteren. Ik adviseerde hem nog een jaar bij Heerenveen te blijven. Voor zijn ontwikkeling en voor de fans die dol op hem waren. Mikki is echter gezwicht voor het geld, maar ik weet dat de transfer niet zijn eigen beslissing was. Ik ben gelukkig geen slaaf van mijn zaakwaarnemer", aldus de de scherpe analyse van de Kroaat.