Van der Wiel: "Finale WK 2010 is hoogtepunt"

Sjors (Sj0rSz)

Het jaar 2010 gaat voor Gregory van der Wiel de boeken in als bijzonder. In de eerste maanden van dit jaar was hij met Ajax onverslaanbaar, won vervolgens de nationale beker en plaatste zich voor de Champions League.

Het absolute hoogtepunt volgde in de zomer. Toen werd Van der Wiel bijna wereldkampioen met het Nederlands elftal. De finale was voor de verdediger het hoogtepunt van dit kalenderjaar. "De finale was zó mooi. Het stadion was ontzettend groot en je zag alleen maar flitsen van de camera's in het publiek. Ik voel mij vereerd dat ik de finale heb mogen spelen. Als jonge jongen is het natuurlijk prachtig. Vroeger was het een droom, nu heb ik het zelf mogen meemaken", laat hij in een reactie weten.

"Het is heel anders dan spelen met Ajax," vervolgt Van der Wiel zijn verhaal. "We zijn ook heel ver gekomen in het toernooi, dat is uniek. In Nederland word je gehuldigd en vaar je door de grachten....ja, dat is fantastisch om mee te maken."

Ook na het WK slaagde Van der Wiel er in om zich staande te houden tussen de wereldtop. Dat is echter wel één van de redenen, waarom de verdediger af en toe als nonchalant wordt aangemerkt. "Soms krijg je te horen dat je te nonchalant bent, maar dat is niet zo. Ik ben juist heel gedreven en standvastig. Als ik iets wil, ga ik er honderd procent voor."