Mosley: "Huidige kostenbesparingen onzin"

Peterselieman

Voormalig FIA-president Max Mosley vindt de huidige kostenbesparingen in de Formule 1 onzin. Hij vindt de afgesproken Resource Restriction Agreement een wassen neus en wil nog steeds hardere maatregelen om de kosten in de hand te houden.

"Het effect van de RRA is minimaal. Dat is ook precies waarom de teams het hebben goedgekeurd," zei Mosley tegen Auto Motor und Sport. "Ik zal een voorbeeld geven. Als je afspraken maakt om het aantal personeelsleden te beperken - bijvoorbeeld op honderd mensen - dan is het alsnog het team met het meeste geld dat de honderd beste mensen kan aannemen. De kleinere teams hebben dan alsnog geen kans, dus het werkt bij lange na niet zo goed als het aan banden leggen van de budgetten."

De Brit vindt dan ook dat de Formule 1 meer problemen kent dan de mensen in de sport nu zien. "Zolang geld de belangrijkste factor blijft, verandert daar niets aan. Met teams als Red Bull en Ferrari kun je alleen maar concurreren als je zelf ook twee- tot driehonderd miljoen uitgeeft. Veel teams kunnen dergelijke bedragen echter bij lange na niet bij elkaar krijgen, terwijl het juist ontzettend belangrijk is voor de Formule 1 dat de onderlinge verschillen niet al te groot zijn en er ook telkens nieuwe teams bijkomen."

Mosley is blij met de nieuwe teams in de sport. "Ik had al wel verwacht dat ze - omder er geen budgetrestricties zijn - een moeilijk jaar zouden hebben, maar HRT, Lotus en Virgin hebben het desondanks een stuk beter gedaan dan andere nieuwe teams die zich in voorgaande seizoenen op de grid gemeld hebben."