Kerstprijsvraag 2010: Dag 2

koei

plaatje

De kerstprijsvraag van 2010 is bezig! Gedurende acht dagen lang, van 25 december tot en met 1 januari, verschijnen er dagelijks acht vragen, twee plaatjes en een opdracht op FOK!games. Door het beantwoorden van deze vragen, het raden van de plaatjes en het maken van de opdracht kun je punten verdienen die vervolgens ingezet kunnen worden op games of goodies naar keuze in een veiling. Meer informatie over de prijsvraag en de regels kun je hier vinden. Het maakt niet uit hoeveel vragen je goed hebt of hoeveel dagen je mee doet, ook door slechts één dag mee te doen kun je al een game naar keuze winnen!

De vragen:
1. Welk spel spelen alle leden van een gezin, inclusief huisdieren, met enige regelmaat volgens Wessiej?
2. In Finland wordt onderzoek gedaan naar diefstallen uit een hotel. Hoe heet dit hotel?
3. Welk project heeft serieuze intenties tot het opsporen van illegale downloaders?
4. Wie mixen bijgeloof en oorlog door elkaar?
5. Welk bedrijf meet het zweet van gamers?
6. Een vierjarig jongetje uit Engeland kreeg bij zijn exemplaar van Fight Night Round 4 een ongewild cadeautje. Wat was deze verrassing?
7. Na Guitar Hero en DJ Hero is er een nieuw instrument vertaald naar een game. Alleen worden we hier niet blij van. Over welk instrument hebben we het?
8. Welke game kostte dit jaar slechts tien dollarcent?

De afbeeldingen:
9. Van welke game/developer/publisher is dit logo?

logo

 

10. Welk game-personage zie je hier?

img

 

De opdracht
Ontwerp een boxart van de kerstversie van een game. Welke game je hiervoor pakt maakt niet uit, het mag zelfs een game zijn die alleen nog maar aangekondigd is en nog niet eens een gewone boxart heeft. Je kunt dus een bestaande boxart bewerken of een hele nieuwe maken. Je mag los gaan met paint, photoshop of welk ander teken of fotoprogramma je maar wil gebruiken.

Sla je creatie op als een .jpg of .png bestand met een maximale breedte van 500 pixels en e-mail de opdracht naar fokgames@gmail.com met als onderwerp "kerstprijsvraag 2010 26-12 username" waarbij je username uiteraard vervangt door je eigen username.

Je kunt de vragen hier beantwoorden. Je kunt elke vraag los beantwoorden en vragen die je niet weet dus (voorlopig) overslaan. Alle vragen kunnen beantwoord worden tot en met 2 januari 23:59 uur.