Veenstra: "Ik ben geen kille saneerder"

Olga Kroeders

sc Heerenveen was altijd een voorbeeld voor andere clubs in de Eredivisie. Dit omdat het financieel altijd zo goed was geregeld in Friesland. Daar kwam dit seizoen een einde aan.

Ook Heerenveen sloot het jaar af met een miljoenenverlies. De nieuwe directievoorzitter Robert Veenstra kan dan ook niet anders dan saneren. Er werd al tussen de 750.000 en een miljoen euro gesaneerd.

Veenstra meent zelf dat het allemaal wel meevalt. "Ik ben geen keiharde, kille saneerder. Ik heb alleen nog maar een honderd-dagenanalyse gemaakt. Toen ik die presenteerde, kreeg ik van tachtig werknemers applaus. 'Hoera, je betrekt ons erbij', kreeg ik te horen. Dat is ook een kant van mij.", aldus Veenstra in de Leeuwarder Courant.

Veenstra beaamt dat er in het verleden fouten zijn gemaakt. "Ik probeer me afzijdig te houden van het verleden, maar de boel is hier financieel gigantisch uit de hand gelopen. Soms moet je de geschiedenis echter laten rusten om verder te kunnen. We werken nu keihard om deze club weer gezond te krijgen."