Eva van der Gucht kent geen gêne

Steven (raistlin6)

Eva van der Gucht, die momenteel in de film Dik Trom te zien is, schaamt zich helemaal nergens voor. Dat is naar eigen zeggen meteen de kracht van de 33-jarige actrice. "Ik ben liever een dikke actrice dan een slechte", zegt Van der Gucht in Het Parool.

"Mensen zeggen wel eens: acteurs zijn ijdel", zegt Van der Gucht. De actrice ontkracht dat echter voor zichzelf. "Ik kan terugkomen van de boodschappen en dan blijk ik al de hele ochtend een chocomond te hebben. Dan heb ik die dag nog niet een keer in de spiegel gekeken."

Voor haar allereerste filmrol in Iedereen Beroemd! moest Van der Gucht zich in een strak Madonnapakje hijsen. De Vlaamse zat toen in het derde jaar van de Amsterdamse toneelschool. "Joh, wist ik toen veel. Al snapte ik wel dat een dik meisje in een strak pakje grappig is."

De actrice zegt totaal geen problemen met typecasting door haar volslanke lijf te hebben. "Ik heb minder concurrentie. Die la is absoluut kleiner hoor", legt Eva uit. "Het hoort allemaal bij het vak. We zitten allemaal in een bepaalde box. Grote neus, grote tanden, grote borsten, kleine borsten, gaat uit de kleren, gaat niet uit de kleren. Echt, het doet me niets."


"Ik ben liever een dikke actrice dan een slechte" (Foto: Novum)