Zedenverdachte Ens langer vast

Steven (raistlin6)

De 50-jarige eigenaar van een kinderdagverblijf in Ens die wordt verdacht van ontucht met twee kinderen blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Lelystad vrijdag bepaald. Volgens het OM heeft de man mogelijk nog vier kinderen misbruikt.

De rechter-commissaris oordeelde donderdag dat er te weinig bewijs was om de man langer vast te houden. Het Openbaar Ministerie ging tegen de vrijlating in beroep, waardoor de man drie dagen langer vast moest blijven zitten.

De rechtbank in Lelystad vernietigde vrijdag het vonnis van de rechter-commissaris en bepaalde dat de man nog veertien dagen langer vast blijft zitten. Dat is volgens de rechtbank nodig vanwege de ernst van de verdenking. Ook is er volgens de rechtbank kans dat de man opnieuw de fout ingaat.

De mede-eigenaar van het agrarisch kinderdagverblijf Onze Boerderij werd dinsdagochtend in zijn woning in Ens in Flevoland opgepakt. Tegen hem was aangifte gedaan van ontucht met twee meisjes van tussen de 4 en de 12 jaar.

De man wordt vastgehouden op verdenking van het verkrachten van het jongste meisje. Het is volgens de rechtbank onvoldoende duidelijk of hij het andere meisje ook heeft verkracht en misbruikt.

Het OM liet vrijdag weten dat donderdag nog vier aangiftes zijn gedaan over misbruik van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar op de kinderopvang in Ens.