Krijgt Tomb Raider reboot multiplayer?

David (D-vide)

De Tomb Raider-serie is een van de bekendste gameseries uit de vorige eeuw. De puntige voorgevel van de lekkere Lara Croft staat bij veel mensen op hun hart gekerfd. Na Tomb Raider Underworld is het een tijdje stil geweest rond Miss Croft. De afgelopen maand is er dan eindelijk een nieuwe game aangekondigd in de serie.

Het gaat hier om een reboot van de franchise, waar vooralsnog niks te horen was over multiplayer. Dat is zojuist ietwat verandering in gekomen. Alhoewel het nog steeds speculeren is, wordt er op de gamesite Gamasutra een baan aangeboden voor een project manager die aan het multiplayer element van een "Major Action/Adventure Title". Gezien de ambities rond deze game van Crystal Dynamics, zullen ze niet met een andere Action/Adventure titel bezig zijn.

Volgens de maker zullen we alles moeten vergeten wat we tot nu toe weten van de serie. Dit is een verhaal die het ontstaan van de passie van Lara Croft voor het avontuur moet laten zien. We zullen een zoektocht meemaken waar een onervaren, 21-jarige jongedame moet zien hoe ver ze moet gaan om te overleven.

Tomb Raider