Trucks geadviseerd om de weg niet op te gaan

Redactie

Vrachtwagenchauffeurs in het zuiden van het land wordt geadviseerd de weg voorlopig niet op te gaan. Vanwege de hevige sneeuwval raken veel vrachtwagens in de problemen, meldt Rijkswaterstaat. De problemen doen zich vooral voor in Limburg en Noord-Brabant, waar meer dan 20 centimeter sneeuw is gevallen.

Veel weggebruikers zijn gestrand: ze komen de diepe sneeuw niet door of glijden afritten af. De bussen van vervoersmaatschappij Veolia zijn vrijdagochtend in Limburg wel de weg opgegaan. Donderdagavond stopten de bussen daar eerder met rijden vanwege de sneeuw.

Rijkswaterstaat voert sinds donderdagavond een spoedoperatie uit aan de A58. Een rijstrook is daar tussen de knooppunten Galder en Sint Annabosch in de richting van Tilburg afgesloten. De weg was beschadigd geraakt door de vorst. De werkzaamheden duren tot vrijdagavond.

Naar verwachting verlaten de sneeuwbuien in het begin van de middag het land. Lokaal kan er door de harde wind in het hele land stuifsneeuw ontstaan, waarschuwt het KNMI.