Di Montezemolo: "Vettel naar Ferrari halen"

Peterselieman

Ferrari-president Luca di Montezemolo wil Sebastian Vettel naar het Italiaanse team halen. Wanneer zegt hij er niet bij, maar de 23-jarige Duitser staat hoog op het verlanglijstje bij de renstal uit Maranello.

Vettel rijdt nu voor Red Bull Racing waarmee hij dit jaar de jongste kampioen in de Formule 1 ooit werd. De Duitser wil graag bij het Oostenrijkse team blijven, maar liet in het verleden ook al eens doorschemeren voor Ferrari te willen rijden. "Sebastian is snel, intelligent en jong. Vroeg of laat kruipt hij achter het stuur van een rode bolide," zei Di Montezemolo.

"Ferrari oefent een grote aantrekkingskracht uit op Sebastian. Er komt een dag dat hij de keuze voor dat team maakt. Maar wij gaan er alles aan doen die beslissing voor hem zo moeilijk mogelijk te maken," zei Red Bull-baas Dietrich Mateschitz eerder dit jaar.

Vettel heeft bij Red Bull een contract tot eind 2011 met een optie voor nog een seizoen. Bij Ferrari kan hij Felipe Massa opvolgen. De Braziliaan kende dit jaar een minder seizoen, terwijl teamgenoot Fernando Alonso tot in de laatste race meestreed om de titel. De Italianen wilden ook topontwerper Adrian Newey binnenhengelen, maar deze bedankte voor de eer.