Uitslagen achtste finales DFB Pokal

Niels (DerMeister)

Deze week werd in Duitsland de achtste finales van de DFB Pokal, het Duitse bekertoernooi, gespeeld. De Bundesliga-clubs presteerden erg wisselvallig. Zo werden VfL Wolfsburg en 1. FC Köln door ploegen uit een divisie lager uitgeschakeld, maar boekte Bayern een mooie zege op het kwakkelende VfB Stuttgart.

Spectaculaire zege Bayern München

Bayern München nam het voor de tweede keer in vier dagen op tegen VfB Stuttgart. De ploeg van trainer Louis van Gaal won afgelopen zondag al met 3-5. Ditmaal werd het 3-6.

Al na acht minuten pakte Bayern een 0-2 voorsprong. Ottl en Gomez scoorden de doelpunten in de beginfase. Kort voor rust wist Stuttgart-spits Pogrebnyak met twee doelpunten de stand weer gelijk te trekken en daardoor gingen beide ploegen bij een stand van 2-2 rusten.

Na rust sloeg Bayern opnieuw toe. Klose zette kort na de pauze zijn ploeg weer op voorsprong. Tot overmaat van ramp moest Stuttgart na ruim een uur spelen met tien man verder, nadat onze landgenoot Khalid Boulahrouz zijn tweede gele kaart pakte. Toch kwam Stuttgart een kwartier voor tijd weer op gelijke hoogte. Delpierre was ditmaal de gevierde man, nadat zijn ploeggenoot Gentner kort daarvoor een strafschop had gemist.

Bayern liet het hier niet bij en sloeg in de slotfase alsnog genadeloos toe. Nadat Müller de 3-4 had gescoord, wist Klose zijn tweede doelpunt van de avond te maken. Kort na dit doelpunt moest Stuttgart zelfs met negen man verder, nadat doelpuntenmaker Delpierre zijn tweede gele kaart kreeg. Bayern profiteerde hier nog meer van en zag Ribery de 3-6 maken.

Bundesliga-clubs verkijken zich

VfL Wolfsburg en 1. FC Köln hebben in eigen huis pijnlijke bekernederlagen geleden. Beide ploegen verloren van een ploeg uit de 2.Bundesliga en plaatsten zich daardoor niet voor de kwartfinales van het Duitse bekertoernooi.

Wolfsburg mocht in eigen huis aantreden tegen Energie Cottbus en keek al na een paar minuten tegen een achterstand aan. Petersen zette Cottbus op voorsprong. Kort voor rust sloeg Cottbus helemaal toe. Shao en Petersen zorgden voor een zeer verrassende 0-3 ruststand. Tien minuten na rust scoorde Dzeko namens Wolfsburg de 1-3, maar verder dan dit doelpunt kwam de ploeg van trainer Steve McClaren niet. Door deze nederlaag zal de positie van de voormalig coach van FC Twente nog meer onder vuur liggen.

1. FC Köln nam het in eigen stadion op tegen MSV Duisburg. Al na drie minuten zette Maierhofer de bezoekers op voorsprong. Een kwartier voor tijd verdubbelde Koch verrassend de score. Vijf minuten voor tijd scoorde Terodde namens 1. FC Köln nog de aansluitingstreffer, maar meer zat er voor de thuisploeg niet in.

Uitslagen achtste finales DFB Pokal

Thuis Uit Uitslag
FC Augsburg (2) Schalke 04* 0-1
1899 Hoffenheim* M'gladbach 2-0
K. Offenbach (3) 1. FC Nürnberg afg.
TuS Koblenz (3) FC Kaiserslautern afg.
VfL Wolfsburg Energie Cottbus (2)* 1-3
1. FC Köln MSV Duisburg (2)* 1-2
VfB Stuttgart Bayern München* 3-6
Alemannia Aachen (2)* Eintracht Frankfurt 1-1 (5-3 pen.)

* Naar kwartfinales (25 en 26 januari)
De afgelaste wedstrijden worden 18 of 19 januari afgewerkt.