Vlaamse zender VT4 gaat Formule 1 uitzenden

Stefan (sportfreak)

De Vlaamse zender VT4 zal de komende jaren de Formule 1 in Vlaanderen uitzenden. De tv-zender neemt de uitzendrechten over van de VRT, die de afgelopen jaren de rechten had.

"Het veroveren van de uitzendrechten van de Formule 1 is voor SBS Belgium een logische stap", aldus Chris Mannaerts, chef sport bij VT4. "De Formule 1 past perfect in de investeringen die we ook de afgelopen jaren al deden in de auto- en motorsport. Afgelopen seizoen begonnen we al met de uitzending van de MotoGP, de koningsklasse van de motorsport, en met de Formule 1 halen we nu ook de uitzendrechten binnen van de koningsklasse van de autosport."

"Met de uitzendingen van het veldrijden en de MotoGP hebben we al een tijdje bewezen dat we kwalitatief hoogwaardige sportuitzendingen kunnen maken, ook in de Formule 1 zullen we dat doen."
 Gisteren werd al bekend dat er voor het eerst in jaren weer een Belg in de Formule 1 zal rijden. Jerome d'Ambrosio bemachtigde een stoeltje bij Virgin Racing. "Dat het veroveren van de uitzendrechten samenvalt met de bekendmaking dat er opnieuw een Belg aan de start zal staan van de Formule 1, is voor ons natuurlijk een mooie meevaller."