Rummenigge: "Akkoord over Robben gesloten"

Peterselieman

De voorzitter van Bayern München Karl-Heinz Rummenigge zegt dat de kwestie rond Arjen Robben uit de wereld is. Hij zegt in de Münchner Merkur een akkoord te hebben gesloten met de KNVB, maar de voetbalbond zegt in een reactie van niets te weten.

"De oplossing is een wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Bayern München. Dat duel stelt ons in staat onze verliezen te dekken. De KNVB en Bayern zijn akkoord over deze oplossing," zei Rummenigge.

De zaak draait om de hamstringblessure die Robben opliep voor het WK. Hij kwam na een kort herstel toch in Zuid-Afrika in actie, maar onderzoek na afloop van het kampioenschap wees uit dat er een tweede scheur in de spier over het hoofd was gezien. Bayern dreigde met een gang naar de rechter en een hoge claim, maar lijkt daar na een onderhandelingsperiode van af te zien.

"Er is deze week weer contact geweest tussen de KNVB en Bayern. Een definitieve oplossing of concrete afspraken zijn er nog niet. We verwachten ook niet meer dat dat voor de jaarwisseling gebeurt," zei een woordvoerster van de KNVB vandaag.

KNVB-directeur Bert van Oostveen meldde begin december al dat er een oplossing in de maak leek te zijn. "De primaire standpunten bestaan nog steeds. Bayern wil dat wij betalen, wij weigeren dat. We zoeken nu naar een flexibele oplossing waarvan we allebei profijt kunnen hebben. Een vriendschappelijke wedstrijd tussen Oranje en Bayern is één van de mogelijkheden."