Dennis looft opvolger Whitmarsh

Peterselieman

Ron Dennis vindt dat zijn opvolger Martin Whitmarsh het goed doet als teambaas van het Formule 1-team McLaren-Mercedes. Hij vindt het vooral goed dat Whitmarsh de twee voormalig wereldkampioenen Lewis Hamilton en Jenson Button in toom kan houden.

Dennis slaagde hier zelf tot driemaal toe niet in. In de jaren tachtig boterde het eerst niet tussen Niki Lauda en Alain Prost. Daarna werd Prost aan Ayrton Senna gekoppeld en dit kwam tot een aanvaring in de Grand Prix van Japan in 1989 toen beide kemphanen elkaar raakten. Ook in 2007 ging het mis toen rookie Hamilton en regerend kampioen Fernando Alonso aan elkaar gekoppeld werden. Beiden zaten elkaar zodanig in het vaarwater dat Ferrari-rijder Kimi Räikkönen de titel kon pakken.

Volgens Dennis slaagt Whitmarsh er nu wel in om twee kampioenen in het gareel te houden. "Twee wereldkampioenen samen laten werken is vaak een uitdaging. Ik heb het een paar keer geprobeerd. Martin laat zien dat deze rol hem waarschijnlijk beter ligt dan mij," zei hij in F1 Magazine.