Blatter: "Kritiek op FIFA onterecht"

Peterselieman

FIFA-president Sepp Blatter staat nog steeds achter de keuze om de wereldkampioenschappen voetbal van 2018 en 2022 toe te wijzen aan respectievelijk Rusland en Qatar. "De sportmedia schatten het sociale en maatschappelijke belang van de WK's voor een land niet altijd op waarde," zei de Zwitser.

"Zij denken alleen aan penalties, coners, scheidsrechters en geld. Maar zoals ik al eerder heb gezegd, ging deze beslissing niet om geld verdienen. We hebben historische besluiten genomen in het licht van sport en geopolitiek door de WK's naar nieuwe plekken te sturen," ging Blatter verder.

"Toen ik president werd van de FIFA, werd voor het eerst besloten om de WK in Azië te organiseren. Toen heb ik gezegd dat we ook naar Afrika moesten en dat is later ook gebeurd. Het is dan ook vanzelfsprekend dat we steeds weer nieuwe regionen aandoen."

De Zwitser snapt dat Nederland/België en met name Engeland teleurstelling over de keuze van de FIFA hebben. "Maar misschien zijn sommige mensen vergeten dat je in het voetbal moet leren om te winnen én te verliezen. Het was een wedstrijd. Sommige mensen winnen, anderen verliezen. Dat is normaal."