Groningen zoekt opponent voor jubileumduel

Olga Kroeders

FC Groningen moet op zoek naar een nieuwe tegenstander voor de oefenwedstrijd op 16 januari in de Euroborg. BV Veendam heeft moeten afzeggen.

Groningen wil volgende maand vieren dat de Euroborg vijf jaar bestaat. De club zou een oefenwedstrijd spelen tegen Veendam, maar de Jupiler League-club moet afhaken wegens verplichtingen in de competitie. Het is de noorderlingen nog niet gelukt om een nieuwe opponent te vinden.

"We zijn nog druk doende geweest een andere aansprekende tegenstander te vinden en hebben hierbij ook over de grens gekeken in België, Denemarken en Duitsland", zegt algemeen directeur Hans Nijland op de clubwebsite. Groningen legde tevergeefs contact met HSV, waarmee de club bij de transfer van Marcus Berg een afspraak heeft gemaakt over een oefenduel.

FC Groningen komt morgenavond nog in actie in de achtste finales van de KNVB beker. Het elftal van coach Pieter Huistra gaat op bezoek bij SC Genemuiden. Het lijkt er voorlopig op dat het duel kan doorgaan, ondanks de sneeuw en de vorst.