[PDC] Van der Voort naar tweede ronde

JJdJ1984

Na vijf Nederlanders die het strijdveld al hebben moeten verlaten wordt het nu toch wel eens tijd voor een overwinning. Vincent van der Voort is de enige die daarvoor vandaag nog in aanmerking komt. Morgenavond komt Raymond van Barneveld als laatste Nederlander nog in actie.

Fast Vinnie
moest het opnemen tegen Preston Ridd. Bing wist zich eerder vanavond te plaatsen voor de eerste ronde van het Ladbrokes World Darts-toernooi. De Nederlander begon goed aan de wedstrijd door zijn eerste leg vrij gemakkelijk te winnen. De tweede leg ging eveneens naar de luid toegejuichde Nederlander. Ook de derde leg ging op eenvoudige wijze naar de Nederlander. Het verschil tussen beide spelers is redelijk zichtbaar. Van der Voort gooit constant en zijn tegenstander is te wisselvallig.

De intercity Van Der Voort denderde ook in de tweede set door en ook deze set werd vrij gemakkelijk 3-0 naar binnen gesleept. Ook in de derde set was het Van der Voort die uiteindelijk wist te winnen. In de eerste leg had Van der Voort het nog even moeilijk en verloor maar hij wist dit later recht te zetten.

Morgen zal Raymond van Barneveld het opnemen tegen Steve Hine om zo een tweede Nederlander in de volgende ronde te krijgen.