City-spits Balotelli vindt alleen Messi beter

Olga Kroeders

Manchester City-spits Mario Balotelli heeft de Golden Boy Award gewonnen. De 20-jarige Italiaan bleef in de verkiezing voor de beste speler onder de 21 jaar Jack Wilshere van Arsenal en Atlético Madrid-doelman David De Gea voor.

Erg verassend vindt Balotelli zijn uitverkiezing niet. "Wie had hem anders moeten winnen? Twee jaar geleden eindigde ik als zesde, vorig jaar werd ik vierde en nu was ik aan de beurt. Alle anderen zijn minder", reageert hij tegen de Italiaanse sportkrant Tuttosport.

In het verleden wonnen onder anderen Wayne Rooney, Cesc Fàbregas en Rafael van der Vaart de prijs. De tweevoudig Italiaans international toont zich weinig onder de indruk van zijn voorgangers. "Er is er maar één die een beetje beter is dan ik en dat is Lionel Messi."

"Ik ben nu van plan de Golden Boy Award om te zetten in de Gouden Bal. Deze prijs is een stap in de goede richting", zegt Balotelli, die zijn naaste belager Wilshere niet eens kende. "Wat is zijn naam? Wilshere? Nee ik ken hem niet. De volgende keer dat we tegen Arsenal spelen, zal ik beter opletten."

Gevraagd naar zijn doelen is Balotelli resoluut. Hij wil de Premier en Champions League winnen. Ook wil hij in de toekomst voor AC Milan spelen. "Ooit zal ik het shirt van de Rossoneri dragen. Zlatan Ibrahimovic belt me helemaal plat om naar Milaan te komen. Op een dag zal ik zijn wens vervullen."