[NHL] Thrashers verrassend goed op dreef

Denny (nyny83)

De Atlanta Thrashers hebben door hun 6-3 overwinning van vannacht op de Toronto Maple Leafs de eerste plaats in de Southeast Division gepakt. Een knappe prestatie voor een team dat in de afgelopen vijf seizoenen slechts éénmaal de playoffs haalde.

De ploeg uit Atlanta verloor aan het einde van het afgelopen seizoen bovendien sterspeler Ilya Kovalchuk aan de New Jersey Devils. Daar kregen zij enkele jonge talenten en een betrouwbare verdediger (Johnny Oduya) voor terug. In het voorseizoen haalden de Thrashers enkele overbodig geworden spelers van de Chicago Blackhawks binnen. Deze ploeg had kort daarvoor de Stanley Cup gewonnen en opereerde ver boven de salary cap. Zij moesten dus spelers kwijtraken. Deze spelers blijken cruciaal gedurende het goede seizoen dat de Thrashers doormaken.

Dustin Byfuglien wordt dit seizoen weer als verdediger gebruikt. Bij de Blackhawks was hij een right winger die alleen in de verdediging gezet werd bij personele problemen, maar bij de Thrashers speelt hij er altijd. Vooralsnog is Byfuglien de topscorer van het team met 11 goals en 24 assists. Een andere ex-Blackhawk, captain Andrew Ladd is ook goed op dreef met 12 goals en 19 assists. Verdediger Brent Sopel scoort weliswaar niet veel, maar is een erg betrouwbare verdediger gebleken tot dusverre.

De Thrashers kwamen na ruim twee minuten spelen op voorsprong via Freddy Modin. Amper dertig seconden later stond de 2-0 al op het bord door een powerplay-goal van verdediger Tobias Enstrom. Vijf minuten voor het einde van de tweede periode kwamen de Maple Leafs terug in de wedstrijd door de 2-1 te maken, maar de Thrashers maakten op een psychologisch belangrijk moment, vlak voor het einde van de periode, de 3-1. Het was wederom Modin die de trekker overhaalde.

In de derde periode liepen de Thrashers snel uit naar 5-1 via goals van Anthony Stewart en wederom Enstrom. De Maple Leafs kwamen nog wel terug tot 5-3 door toedoen van Mikhail Grabovski en Nikolai Kulemin die beide in de powerplay scoorden, maar het mocht niet meer baten. De Thrashers maakten zelfs nog de 6-3 toen de Maple Leafs hun goalie uit het net haalden voor een extra aanvaller.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Toronto Maple Leafs Atlanta Thrashers 3-6
Philadelphia Flyers Florida Panthers 0-5
Pittsburgh Penguins Phoenix Coyotes 6-1
Boston Bruins Anaheim Ducks 3-0
Tampa Bay Lightning Carolina Hurricanes 5-1
St. Louis Blues Vancouver Canucks 1-3
Minnesota Wild Calgary Flames 4-1