Slachtoffer drugsmoord gedood in woonwagenkamp

Redactie

De 42-jarige Eindhovenaar die vorige maand in een uitgebrande auto werd gevonden, is omgebracht in een woonwagenkamp in zijn woonplaats. Het Openbaar Ministerie van Breda zegt dinsdag daar aanwijzingen voor te hebben. Honderden agenten hebben dinsdagochtend een inval in het kamp gedaan.

Bij de inval in het woonwagenkamp werken de politiekorpsen Midden en West Brabant en Brabant Zuid-Oost samen. Ook de mobiele eenheid en een arrestatieteam zijn ingezet.

In het kamp aan de Castiliëlaan zijn vier verdachten aangehouden en elders in Eindhoven nog een. In het onderzoek werd eerder duidelijk dat het slachtoffer met een vuurwapen is omgebracht. Zijn verkoolde lichaam werd op 22 november in een uitgebrande auto in een bosgebied in Esbeek gevonden.

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat er verband is met de georganiseerde criminaliteit. De burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel zei eerder dat de moord deel uitmaakt van een reeks geweldsincidenten die te maken hebben met drugs en georganiseerde criminaliteit.

In Eindhoven werd vorige maand ook een woning aan de Boutenslaan met een zwaar machinegeweer beschoten. Verder werd een 28-jarige man uit Eindhoven vermoord.

Ook Helmond kampt met drugscriminaliteit. De burgemeester van Helmond werd na ernstige bedreigingen beveiligd. Een coffeeshop in Helmond sloot zijn deuren na bedreigingen, maar het is niet duidelijk of de incidenten in Helmond en Eindhoven met elkaar te maken hebben.