Tribuneklant Nijland hoopt op ADO Den Haag

Olga Kroeders

Stef Nijland hint nadrukkelijk naar een al dan niet tijdelijk vertrek bij PSV. De aanvaller is doodongelukkig met zijn huidige rol in de marge en ziet ADO Den Haag wel zitten.

Nijland heeft inmiddels al vaak aangegeven verhuurd te willen worden, tot blijdschap van diverse Eredivisieclubs. Afgelopen week lieten VVV-Venlo en ADO Den Haag weten de aanvaller voor een half seizoen op huurbasis te willen overnemen. "Ze hebben interesse, en dat laten weten aan PSV en mijn zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink", aldus tribuneklant Nijland tegen Voetbal International.

"Maar het hangt af van het perspectief dat de trainer in me ziet. Het liefst heb ik duidelijkheid voor de feestdagen, maar ik heb zo het gevoel dat de club langer wil wachten." Hoewel Nijland ook VVV als interessante optie ziet, gaat zijn voorkeur uit naar ADO Den Haag. "Ik gooi geen enkele deur dicht, maar het lijkt me logisch dat ik zo hoog mogelijk wil spelen. ADO speelt leuk voetbal en ze staan er goed voor, dat lijkt me een mooie uitdaging."

John van den Brom ziet de komst van Nijland wel zitten. "Stef zou een heel goede aanvulling zijn voor onze selectie. Maar wij zijn op dit moment geen partij, PSV moet de knoop doorhakken. In dat kader schrok ik extra toen Jonathan Reis geblesseerd uitviel tegen Roda JC. Toen dacht ik toch automatisch even aan de mogelijke gevolgen voor ons." Opvallend genoeg wil ADO de aanvaller niet voor een half jaar, maar voor anderhalf jaar huren.