Jan Smit en André Rieu gaan samenwerken

Redactie

Jan Smit gaat een rol spelen bij het concert van André Rieu in juni. Het orkest van de violist gaat zich in de Amsterdam ArenA wagen aan de Volendamse palingsound om Jan bij enkele nummers te begeleiden. Dat onthulde de violist maandag in het programma Koffietijd.

"Ik ga met Pinksteren een concert in de ArenA doen en daar gaat hij aan meedoen", vertelt Rieu over Smit. "We hebben altijd een gouden koets waar Sissi in heeft gezeten, getrokken door zes witte paarden. En het zou best wel eens kunnen dat Jan deze keer in die koets zit."

Om goed beslagen ten ijs te komen, moet Smit wel langskomen in Maastricht voor de repetities. "Ik verheug me enorm op de repetities. We hebben ook met André van Duin samengewerkt. Ik zei: we moeten wel een keer repeteren, André. Toen is hij vijf dagen gebleven. Hij vond het heel leuk. Ik denk dat het met Jan hetzelfde zal gaan."

Mocht er een run op de kaartverkoop voor het concert ontstaan door de komst van Jan Smit, dan heeft de Maastrichtenaar wel een oplossing. "Dan doen we er nog een."


Jan Smit en André Rieu gaan samenwerken (Foto: Novum)